Verwen de voetjes in de sauna

Voetreflex_1

 

Als fervent wandelaar vraag je iedere keer weer een hele prestatie van je lichaam en je voeten. Na een lange wandeltocht is een bezoek aan de sauna, bijvoorbeeld Elysium, daarom een echte aanrader. Door de weldadige warmte ontspannen je spieren zich weer en worden pijntjes verlicht. Natuurlijk kun je beide activiteiten ook combineren: een lekkere wandeling, met tot slot een saunabezoek.

 

Elysium ligt in Bleiswijk, bijna in recreatiegebied de Rottemeren. Dit is een stelsel van verbredingen van de rivier de Rotte tussen de A12, Bleiswijk, Zevenhuizen en Oud Verlaat. De Rottemeren zijn ontstaan door de droogligging van de omliggende polders. Het gebied ligt door inklinking en vervening een stuk hoger dan deze polders. Rond de Rottemeren is een recreatiegebied aangelegd met een omvang van zo’n 900 hectare aangelegd. Bij Bleiswijk ligt de Bleiswijkse Zoom, een waterrijk gebied langs de westelijke oever van de Rotte. Het is geen gebied voor lange afstandswandelingen, maar er zijn diverse kortere wandelingen uitgezet van zo’n 15 kilometer. Een perfecte aftrap voor een sauna-arrangement!

 

Elysium is een van de mooiste wellnesscentra van Nederland. Je vindt hier meer dan vijfentwintig verschillende sauna’s, zoals een Russische banjo en een hamam. Er is een lagune met een waterval, er zijn negentien binnen- en buitenzwembaden, jacuzzi’s en een modern behandelcentrum. Hier worden behandelingen gegeven voor het hele lichaam. Als wandelaar ontkom je natuurlijk niet aan een voetbehandeling. Ga bijvoorbeeld naar de Fish Foot Spa en laat kleine Garra Rufa-visjes je voeten behandelen. Deze vissen zijn gek op dode huidcellen en knabbelen aan je voeten tot ze zacht, glad en ontspannen zijn. Het voelt in het begin een beetje raar, maar na een poosje is het heel ontspannend.

 

Nog meer ontspanning verkrijg je met de cosmetische voetbehandeling, bestaande uit een scrubmassage en een voetmassage. Hiermee worden zelfs de meest eeltige voeten weer heerlijk zacht en ontspannen. Precies wat je nodig hebt na een lange wandeling! Natuurlijk zijn er nog veel meer behandelingen te boeken in Elysium: van hot stone massages tot harsen en van facials tot manicures. Je komt hier compleet relaxt, zacht en schoon vandaan!